Language partners Eureverse Eureverse


Language
Partners

Wat doen wij

The Dutch are a nation of undertakers.

(voormalig minister-president Joop den Uyl)

Vertalen is niet simpelweg het omzetten van woorden. Als dat zo was zouden we aan Google Translate genoeg hebben. Een goede vertaling is afhankelijk van diverse factoren, zoals een goede beheersing van bron- en doeltaal, affiniteit met het onderwerp, research en een goed besef voor welke doelgroep de vertaling bedoeld is. Vertalen is specialistisch werk.

Eureverse verzorgt vertalingen Engels-Nederlands, Duits-Nederlands en Nederlands-Duits. Ik ben specialist op medisch en technisch gebied, maar ook voor ander vertaalwerk kunt u bij mij terecht.

Elke tekst is anders, heeft een andere inhoud, een andere boodschap. En ook de lezer voor wie de tekst bedoeld is, is steeds weer anders. Een specialistische handleiding voor het hanteren van een transplantaat vraagt om een andere aanpak dan een brochure waarin een kind van acht jaar uitleg krijgt over een ziekte. Hiervoor zijn kennis en vaardigheden nodig. Kennis en vaardigheden die Eureverse in huis heeft.

 

 

Redactie / revisie / correctie

Ik vertaal niet alleen uit en naar vreemde talen, maar ook van het Nederlands naar het Nederlands. Om ervoor te zorgen dat uw tekst de juiste steil heeft en korrekt gespeld word…

Zag u de fouten in de vorige zin? Er had moeten staan: 'Om ervoor te zorgen dat uw tekst de juiste stijl heeft en correct gespeld wordt.'

Niet iedereen is even goed op de hoogte van de vele regels en uitzonderingen van de Nederlandse taal. En dat hoeft ook niet. Daar zijn wij voor! Wij zorgen ervoor dat bij al uw teksten de puntjes op de i worden gezet, en dat ook de foutjes eruit worden gehaald die de spellingscontrole niet ziet. Het zou ten slotte (of was het nu 'tenslotte'?) jammer zijn als uw fraaie website, reclame-uiting, handelsvoorwaarden of uw met zorg gemaakte gebruiksaanwijzing ontsierd wordt door storende taalfouten.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, of vraag een vrijblijvende offerte aan.